Vragen?

Neem hier contact op met één van onze trainers

Myrna
 
Home » Trainingen » Zeg wat je ziet

Zeg wat je ziet

Verplichte training voor accountants

 • De training “Zeg wat je ziet” is verplicht gesteld door de NBA voor alle geregistreerde accountants.
 • Naast de verplichte 8 PE-punten, levert de training verbeterde klantrelaties op.
 • Bovendien bouwt u gemakkelijker nieuwe klantrelaties op.
Offerte aanvragen

Voor wie?

Uit recente rapportages van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Raad voor Toezicht alsmede uit signalen vanuit het beroep blijkt dat de mondelinge, communicatieve vaardigheden van accountants een goede professioneel-kritische instelling soms in de weg staan. De NBA heeft de cursus “Zeg wat je ziet” daarom verplicht gesteld voor de periode 1 januari 2014 tot 1 juni 2015 voor openbaar, intern en overheidsaccountants. De cursus borduurt verder op het eerder verplichte PE-onderdeel “Professioneel Kritische Instelling” (PKI). De bewustwording van de PKI van accountants die in dat opleidingsprogramma is gecreëerd moet nu omgezet worden in concreet gedrag. Het doel van de cursus is dan ook het verbeteren van de communicatieve vaardigheden van openbaar accountants in de samenstelpraktijk.

Wat heb ik aan deze training?

In de training “Zeg wat je ziet” zal Ampect Consultants concrete handvatten bieden om de communicatie soepel te laten verlopen. Aan de hand van een vooraf ingevulde vragenlijst wordt de communicatiestijl van elke deelnemer bepaald. Door het vergroten van het inzicht in de eigen manier van communiceren zal het gemakkelijker worden om doeltreffend te communiceren met zowel opdrachtgevers, collega’s en toezichthouders.

Lees hier referenties van accountants die de training eerder volgden. 

Accreditatie NBA

De training “Zeg wat je ziet” van Ampect Consultants is geaccrediteerd door de NBA. Wanneer u deelneemt aan onze cursus bent u er dus zeker van dat u de 8 PE-punten krijgt toegekend.

PE

Mocht u meer over deze training willen weten neem dan contact op met een van onze trainers 035-5312444

insch

In samenwerking met een aantal accountantskantoren is een casus opgesteld, welke als leidraad voor de cursus zal dienen. Aan de hand van deze casus worden lastige gesprekken in verschillende fases van het samenstelproces geoefend. Het bespreken van voor de opdrachtgever vervelende bevindingen, het reageren op kritische vragen van toezichthouders, het omgaan met dominante gesprekspartners en het brengen van slecht nieuws zijn voorbeelden van thema’s die voorbij zullen komen.

Ampect Consultants werkt in de training samen met een trainingsacteur. U oefent met hem gesprekssituaties uit uw dagelijkse werk. Doordat we praktische tools aanreiken om de communicatie met klanten te verbeteren, kunt u bestaande klantrelaties versterken en gemakkelijker nieuwe relaties opbouwen.

Lees hier referenties van accountants die de training eerder volgden.

De prijs van deze training bedraagt €445,- (excl. BTW) per persoon. Deze prijs is inclusief:

   • Een dag training op locatie;
   • Bewijs van deelname en 8 PE-punten;
   • Alle trainingsmaterialen voor de training “Zeg wat je ziet”;
   • Catering.

De trainingen “Zeg wat je ziet” zullen plaatsvinden op:

• Donderdag 21 augustus 2014 (omgeving Hilversum) VOL!
• Woensdag 3 september 2014 (omgeving Den Bosch)
• Donderdag 2 oktober 2014 (omgeving Zwolle)
• Dinsdag 21 oktober 2014 (omgeving Hilversum)
• Donderdag 6 november 2014 (omgeving Nijmegen)
• Dinsdag 11 november 2014 (omgeving Rotterdam)
• Woensdag 19 november 2014 (omgeving Den Bosch)
• Dinsdag 2 december 2014 (omgeving Amsterdam)
• Donderdag 11 december 2014 (omgeving Rotterdam)
• Woensdag 17 december 2014 (omgeving Hilversum)

Alle trainingslocaties zijn goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer.

In-company training

Het is uiteraard ook mogelijk “Zeg wat je ziet” als in-company cursus te volgen, waarbij de training specifiek gericht op uw medewerkers wordt gegeven. Ampect Consultants ontwikkelt regelmatig in samenwerking met haar opdrachtgevers trainingen die nauw aansluiten bij de behoeften en wensen van medewerkers. Dit zullen wij in het geval van een in-company training “Zeg wat je ziet” ook doen. De datum, tijden en locatie van de training worden in overleg bepaald.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Myrna Meester: 035-5312444.