Home » Referenties » Referenties “Zeg wat je ziet”

Referenties “Zeg wat je ziet”

Maarten Freriks, RA en directeur Meerwijk Groep:

“Verplichte cursussen worden door accountants over het algemeen opgevat als een noodzakelijk kwaad. Ik heb niettemin gedurende de training ‘Zeg wat je ziet’ van Ampect Consultants met veel plezier mijn communicatieve vaardigheden getest. In een praktijksituatie zet een acteur in een gesprek met de accountant overtuigend een bepaald type ondernemer neer. Zo krijg je inzicht in je eigen communicatiestijl en de valkuilen die zich onder hoge druk daarbij kunnen voordoen. Mijn complimenten voor de cursus en de trainers!”

Edwin Zeeman, AA en partner IFAA:

“Bij Ampect heb ik de verplichte cursus “Zeg wat je ziet” voor accountants gevolgd. De cursus vond plaats in een kleine groep, waardoor er meer dan genoeg ruimte was voor het oefenen van diverse communicatietechnieken en discussie. Dit alles is in goede banen geleid door Ampect.

Omdat de cursus verplicht is vanuit de beroepsorganisatie was er een aantal accountants aanwezig dat een nogal sceptische houding had richting de training. De trainers slaagden erin om deze scepsis weg te nemen en te zorgen voor een goede sfeer waarbij de praktijkcasussen goed uitgediept konden worden.

Aan het einde van de dag had ik het gevoel dat iedereen met nieuwe kennis naar huis ging en iedereen zijn eigen communicatievaardigheden verrijkt had om (lastige) gesprekken op een betere manier te kunnen voeren. Al met al erg leerzaam.”

Aert Buijvoets, AA bij Jansen en Buijvoets Accountants en Bedrijfsadviseurs:

 

“Ik ben erg sceptisch begonnen aan deze “verplichte” cursus van het NBA, maar ik heb er wel van geleerd, en nog mooier, de volgende dag in de praktijk wat aan gehad!

Ik volg natuurlijk meerdere cursussen per jaar, dat brengt mijn vak van accountant nu eenmaal met zich mee.
De trainers die ik bij Ampect heb gehad, hebben zich ten opzichte van vele andere trainers onderscheiden door een praktische benadering van de lesstof. Sinds deze training zoek ik bewust een andere insteek om mijn gesprekken te beginnen. Het gaat vaak niet om de materie, maar om de wijze waarop zaken besproken worden. Dat leer je niet op school, maar wel in de praktijk. Een steuntje in de rug daarbij heeft mij geholpen.

Voor alle collega’s, die vaak net als ik erg op de inhoud zitten, is deze training een absolute aanrader!”