Home » Referenties » Certificering » CM voor makelaars

CM voor makelaars

Verbeter uw communicatieskills en vergroot uw concurrentievermogen (10 PE punten vakgroep Wonen)

Makelaars die hun ’people skills’ continu trainen en deze vaardigheden effectief implementeren, zijn beter in staat hun concurrentievermogen te vergroten. Ook zijn ze minder gevoelig voor de effecten van veranderingen. De organisaties van deze makelaars halen een hoger rendement uit hun investeringen in service, productiviteit, bemiddeling, verkoop en relatieontwikkeling. Het trainingsprogramma Communication Management ondersteunt u in deze materie en versterkt uw rol als adviseur.

Het programma Communication Management©  is wereldwijd het meest geobjectiveerde opleidingsprogramma rond communicatie algemeen en verkoop en management in het bijzonder. Ampect Consultants bv.  biedt deze training aan voor makelaars. NVMSOM heeft net als in het verleden de training gehonoreerd voor 10 PE punten voor de vakgroep wonen.

De relatie tussen u als makelaar en de klant staat centraal.  Zeker tijdens de economische crisis is het cruciaal relaties met klanten te onderhouden en vertrouwen weten te winnen bij potentiele nieuwe klanten. Volgens Ampect zijn vertrouwen en empathie dan ook belangrijke elementen van een succesvol onderhandelingstraject als verkoop en aankoop van huizen.

Uitgangspunt van het trainingsprogramma is dat het succes in communicatie van een individu in hoge mate wordt bepaald door de perceptie en het oordeel wat anderen hebben over zijn/haar gedrag, houding en attitude. Tijdens de training leert u hier effectief op in te spelen.  Het sterke punt van de training is dat u feedback krijgt over hoe anderen u ervaren in tegenstelling tot de welbekende zelfreflectie-training. De training wordt dan ook ervaren als een ware eyeopener.

Tijdens de training oefent u onder andere met een verkoopsituatie en een netwerkbijeenkomst. Daarnaast kunt u tijdens het laatste dagdeel een eigen casus inbrengen, zodat de training nog beter aansluit op uw praktijk.

 Op basis hiervan kent het programma de volgende algemene doelstellingen:

 • succesvol zijn in het motiveren van anderen;
 • het realiseren van vertrouwen en respect;
 • het vergroten van persoonlijke productiviteit en professionaliteit;
 • meer duurzame relaties en resultaten opbouwen.

Ampect heeft ruime ervaring in het geven van opleidingen aan makelaars en is in het verleden veelvuldig erkend door NVMSOM als aanbieder voor PE waardige trainingen. Klik hier voor referenties.

 Trainingsmaterialen

 • Uitgebreide syllabus met daarin oefeningen en toelichting over de theorieën en gebruikte modellen, en een stappenplan voor de voorbereiding van gesprekken.
 • Feedback over uw eigen communicatiestijl (11 pagina’s). Deze feedback wordt gegenereerd uit vragenlijsten die zakelijke relaties hebben ingevuld.
 • Uitgebreide software met de gehele trainingstoepassing

De investering voor dit programma is € 1.435,- (excl BTW) en duurt twee aaneengesloten dagen van 9.00-17.00 uur. De groepsgrootte is maximaal 10 personen. Belangstellenden kunnen zich nog inschrijven voor onderstaande sessies. Neem hiervoor contact op met een van onze trainers via of 035-3512444

Trainingsdata

 • 26 en 27 februari 2014
 • 23 en 24 april 2014
 • 25 en 26 juni 2014
 • 24 en 25 september 2014
 • 26 en 27 november 2014