Bekijk trainingsaanbod »

Zij gingen u voor...

Meer lezen over de ervaringen van andere bedrijven met Ampect? Klik hier
 
Home » Over ons » Het team

Het team

Graag vertellen wij iets over onszelf

Renate van Wijk

Renate werkt sinds februari 2009 bij Ampect en is verantwoordelijk voor de financiële administratie.

“Ik ben getrouwd en moeder van 2 prachtige zoons (14 en 11 jaar). Ampect is volledig ingesteld op het nieuwe werken daarom kan ik deze part-time functie goed combineren met mijn privésituatie. Mijn hobby’s zijn zwemmen, skeeleren, fitness en lezen.”

Myrna Meester, Trainer / Managementconsultant

Myrna werkt sinds het najaar  van 2011 als trainer/managementconsultant bij Ampect. Daarnaast is zij bezig met een promotie-traject in de organisatiepsychologie aan de Universiteit Leuven. Zij heeft veel ervaring opgedaan bij de Rijksoverheid, waar ze actief betrokken was bij een grote reorganisatie. Ook heeft zij zelf het trainersnetwerk PION opgericht dat gericht is op verdere professionalisering van het trainerschap.

“Als organisatiepsycholoog ben ik altijd geïnteresseerd geweest in het functioneren van (mensen in) organisaties. Met mijn werk bij Ampect hoop ik mensen, en daarmee ook de organisatie waarvoor zij werken, beter te laten functioneren. Ik denk dit onder andere te doen door wetenschappelijk gefundeerde theorieën om te zetten in praktisch advies. Daarnaast vind ik het belangrijk om veel aandacht te besteden aan het borgen van behaalde resultaten uit trainingen/ adviestrajecten voor de lange termijn. Hier ligt vaak de grootste uitdaging.”

Maaike van der Velden, Trainer / Consultant

Sinds mei 2012 is Maaike werkzaam bij Ampect Consultants. “Van trainingen geven en veranderingsprocessen begeleiden krijg ik enorm veel energie. Voor mij zijn mensen binnen organisaties de kern van ontwikkeling. Ik ben altijd op zoek naar het verhaal van mensen met wie ik werk, waarbij ik me met name richt op de kracht van de persoon in plaats van wat iemand niet kan.

Voordat ik bij Ampect begon heb ik me jaren ingezet voor een betere gezondheidszorg en met name de hiv-bestrijding in binnen- en buitenland. Zowel bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken als bij Soa Aids Nederland heb ik veel projecten opgezet en gecoördineerd en daarbij ook regelmatig trainingen gegeven. Training en advies geven vond ik het meest waardevolle onderdeel van mijn werk. Daarom heb ik besloten om me hierin verder te scholen. Naast mijn studie Cultuur, Organisatie & Management (2006), heb ik mijn postmaster Interventiekunde behaald, gericht op coachen, trainen en organisatieontwikkeling (2012).”

Pieter Calis, Senior Trainer / Consultant

Pieter is sinds april 2012 betrokken bij Ampect als senior trainer en consultant. Hij heeft na zijn studie sociale en organisatiepsychologie ruim 8 jaar gewerkt als managementconsultant en organisatie-adviseur. De laatste jaren is hij zich meer gaan toeleggen op het begeleiden van teams en individuen binnen organisaties die in verandering zijn. Hij doet dat vanuit verschillende rollen maar legt de focus altijd op het daadwerkelijk borgen van de verandering in het dagelijkse handelen van mensen.

“Voor mij is het van essentieel belang dat de mensen binnen de organisatie een vitale en doelgerichte manier van werken met elkaar opbouwen. Vanuit die energie en de eigen innerlijke drijfveren komen mensen tot goede prestaties. Daarvoor is het wel nodig dat je weet wat jou drijft en waar je kracht ligt. In de trainingen maken we mensen daar bewust van. En we dagen mensen uit om hun eigen handelingsrepertoire te vergroten zodat ze meer flexibel kunnen inspelen op de eisen die het werk van hen vraagt.”

Janna Termeer, Trainer / Consultant

Sinds juli 2014 is Janna werkzaam als trainer bij Ampect. Voor die tijd heeft ze bijna zeven maanden bij ons stage gelopen.

“Als organisatiepsycholoog vind ik het een uitdaging het beste in mensen naar boven te halen. Wat motiveert mensen en hoe kan ik hen helpen net dat stapje extra te zetten? Ik geloof dat medewerkers het succes van een organisatie bepalen en ik vind ontwikkeling en opleidingen dan ook zeer belangrijk. Ik ben blij dat ik mensen in mijn rol als trainer bij Ampect verder mag helpen in hun carrière!”

Daniëlle den Hartog, Trainer / Consultant

Daniëlle is sinds juli 2014 werkzaam bij Ampect als trainer/consultant. Daarvoor heeft zij in het kader van haar master Arbeids- en Organisatiepsychologie ruim zeven maanden stage gelopen bij ons.

“Tijdens mijn stage bij Ampect heb ik het trainersvak goed leren kennen en ben er zeer door geboeid geraakt. De afwisseling die het beroep als trainer met zich meebrengt, geeft mij energie, net als de interactie met mensen. Ik vind het leuk om mensen te helpen ontwikkelen en hen iets mee te geven. Dit laatste sluit ook nauw aan bij mijn hobby’s toneelspelen en presenteren. Bovendien vind ik het belangrijk dat mensen gemotiveerd en geënthousiasmeerd raken van hun werk. De waarderende benadering die Ampect hanteert, waarbij juist de focus ligt op wat goed gaat in plaats van wat fout gaat, is daar bij uitstek geschikt voor. Met deze positieve benadering hoop ik de wereld een beetje leuker en mooier te maken.”

 

Samenwerkende trainers

Jessica Geluk, Freelance Trainer/Consultant

Jessica (1976) is sinds 1 februari 2011 trainingspartner van Ampect. Daarvoor werkte zij vanaf augustus 2006 bij Ampect Consultants als trainer/consultant.

“Na 9 jaar gewerkt te hebben in de arbeidsbemiddeling als intercedent, re-integratieconsulent en manager trok het trainersvak mij enorm aan. Ik volgde een trainersopleiding en trainde in de afgelopen jaren met plezier verschillende soorten bedrijven in onder andere het bank-en verzekeringswezen, sierteelt, automotive, re-integratie en gemeentes. Het thema ‘mens en organisatie’ is een rode draad in mijn loopbaan. Als trainer kan ik een constructieve bijdrage leveren aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen en hiermee ook aan de ontwikkeling van organisaties.”

Drs. Rozemarijn P. Dols

Rozemarijn is sinds 2008 verbonden als associate bij De Galan Groep. Daarvoor was zij werkzaam als directielid en manager personal development bij het LTP.

Zij is een ervaren psycholoog en verbonden aan het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen). Zij houdt zich primair bezig met de ontwikkeling van mensen in organisaties en dat liefst in de meeste brede zin. Zo heeft zij ervaring met het verzorgen van werving- en selectieprocedures, assessments, het begeleiden van teams en conflicthantering, management- en loopbaancoaching en leiderschapstrainingen. Zij schrijft artikelen over diverse onderwerpen heeft een boek geschreven over professionele loopbaancoaching en het gebruiken van creatieve werkvormen.

Drs. Gerard M. van Dieren

Gerard is organisatiepsycholoog en heeft zich in 2009 als organisatieadviseur aangesloten bij de Galan Groep.

Hij begeleidt bestuur en directie van profit en non-profit organisaties bij strategieontwikkeling en de vertaalslag van strategie naar organisatie. Daarnaast is hij geïnteresseerd in vraagstukken op het gebied van organistatie-inrichting, governance en control. Hij verzorgt opleidingen op het gebied van managementontwikkeling, adviesvaardigheden en conflicthantering. Gerard is een betrokken, toegankelijke en analytische opleider en adviseur die werkt op basis van wederzijds commitment en het samen vormgeven van het beoogde resultaat.

Drs. Gerard.W.J. Dekkers MMO

Gerard (1965) is economische psycholoog en marketeer. Hij heeft jarenlange ervaring als programma manager bij grote Nederlandse banken en als coach voor managers. Vanwege zijn passie voor menselijke relaties is hij – in samenwerking met Ampect – weekendworkshops voor relaties gaan geven.

Gerard Dekkers heeft zich altijd al geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen voor hun handelen. Deze interesse heeft zowel betrekking op anderen als op zichzelf! Daarnaast is hij gepassioneerd voor communicatie in de brede zin van het woord, en met name het effect van communicatie op de vitaliteit van mensen. Vitaliteit bestaat vanuit zijn visie uit verschillende aspecten of dimensies die elkaar in verschillende richtingen beïnvloeden: lijf, hoofd, hart en ziel. Communicatie vormt hier de sleutel tot een samenhangend geheel, zowel met jezelf als met anderen. Binnen o.a. Rabobank wordt deze geïntegreerde methodiek als leidraad gebruikt voor interne mentoring.